MetJetOnline

Goal

Wat is jouw toekomstdroom? Werk jij met een doel? Of word je geleid door de waan van de dag? Bij mij is het heel lang dat laatste geweest. En, eerlijk is eerlijk, er zitten nog steeds dagen tussen dat ik ‘geleefd’ wordt. Dat is niet erg. De balans is inmiddels goed.

Zoals velen van jullie weten, ben ik een sucker voor ‘to-do’ lijstjes. Vooral dat gevoel bij het afvinken: zalig! Maar na verloop van tijd kwam ik er achter dat die to-do-lists ook niet zaligmakend waren. Ze waren vaak te vol, er kwam teveel ad hoc bij en last but not least het droeg niet bij aan ‘the bigger good’. Want ja; dat is waar ik ook mee bezig ben…

Hoe ziet mijn werkende leven er over 5 jaar uit? Doe ik dan nog steeds wat ik nu doe? Lijkt me niet. Dan ben ik inmiddels veertiger (oh. my. god) en word ik ingehaald door hippe twintigers die het nieuwe ei hebben uitgevonden. Waarschijnlijk digitaal en calorieloos, maar dat terzijde.

Het doel dus. Daar probeer sinds enige tijd met mijn nieuwe, reële to-dolijst aan bij te dragen. Elke dag staat er minstens één taak op mijn lijst die bijdraagt aan mijn kennis, zichtbaarheid, ontspanning, sales of whatever. Want over 5 jaar, dan wil ik dé go-to expert zijn en vooral training en advies geven. Mooi toch?