MetJetOnline

Hello new me!

Zie ik daar nu een wenkbrauw optrekken bij de titel van dit artikel? Mag best. Beter leg ik direct even uit waar ik heen wil. Het gaat namelijk om het vinden van gelijkgestemden. En ja, dat zijn dus mensen (vrouwen) met ongeveer dezelfde uitdagingen, ambities, onzekerheden en kijk op het leven. Hello me dus!

Lekker direct
En dat ik dit al opschrijf, is een redelijke openbaring. Toen ik startte met Met Jet Online, was ik er namelijk van overtuigd dat mijn doelgroep zou bestaan uit mannen. Die zijn immers lekker direct. En laat ik daar nou enorm goed op gaan. Little did I know. Natuurlijk, ik heb nog steeds een paar hele fijne, directe klanten in mannelijke vorm. Maar ik zie een trend in vrouwelijke vorm. Zeker als het gaat om kennis zie ik vooral vrouwen terugkomen. En dan niet de pessimistische, zeurvariant. Nee, nee, nee. Meer van het soort krachtig, ambitieus, eerlijk en met een goede dosis (galgen)humor. I like!

Succes = ontvolgen
Hoe ik hier nu op kom? Afgelopen maand stuitte ik op een artikel van Lotte. Ik volg haar al een tijd via Instagram en kan haar manier van communiceren wel waarderen. Ze hield een klein onderzoekje (N=85) onder haar volgers over het delen van successen. Wie mij al een tijdje volgt weet hoe ik daar over denk: VIEREN. DELEN. TROTS OP ZIJN. Maar wat schets mijn verbazing? Zij zag haar volgersaantallen dalen na het delen van meerdere successen op rij. Que le f*ck?!

Typisch Nederlands
Ik vind het echt zó typisch Nederlands om het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ of ‘bescheidenheid siert de mens’ na te streven. Ik zou liever zeggen, ‘doe maar gek, dan ben je in elk geval niet standaard’ en ‘bescheidenheid is mooi, maar brengt je nergens’. Volgers die stoppen met volgen, omdat ze mij het succes niet gunnen? Die zie ik liever gaan dan komen. We are not meant to be. Doei. Ben ik dan arrogant? Don’t know. Ik vind van niet, maar dat laat ik liever aan mijn volgers en klanten over. Die laatste vinden het trouwens stuk voor stuk superleuk als ik weer een nieuwe klus binnensleep. Zolang het niet ten koste gaat van mijn creativiteit voor hun brand. Afijn.

Leven zonder filter
En dat, lieve lezer, brengt mij op de gedachte om te zoeken naar exemplaren zoals ik. Naar mensen die geen blad voor de mond nemen. Die de mooie momenten in het leven willen vieren. Die in opperste concentratie de mooiste legowerken bouwen. Die ambitieus zijn. En soms onzeker. Die leven zonder filter en dat ook bij anderen zoeken. Voel jij je aangesproken? Dan zeg ik met liefde: Hello new me; who are you?