MetJetOnline

No Shit Sherlock!

Dat mensen iets tegen je zeggen en je alleen maar kunt denken: No shit sherlock. Althans, dat denk ik dan. Het is sinds enige tijd een gevleugelde uitspraak bij ons thuis als het gaat om dui-de-lijk voor de hand liggende feiten. ⁠

En dus moest deze ook in mijn timeline komen. Want de laatste tijd denk ik dat dus best met enige regelmaat. Hoe dat komt? Geen idee. Ik zou niet willen zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb. Wellicht komt het doordat ik soms zo moe wordt van mensen die het wel ‘eventjes willen doen’. Dat social iets is wat je er eventjes bij pakt. Gewoon in een vrije minuut in de file. (Deed ik gister overigens wel; got you). En daarna klagen dat het niet werkt. Dat ze niets meer weten en er trouwens toch niets uitkomt.⁠

Tegen al die mensen zou ik willen zeggen: NO SHIT SHERLOCK! Als je meer dan alleen eer uit je online activiteiten wilt halen, dan moet je er kei-hard voor werken. Consistent, herkenbaar, eigen en verrassend zijn. Niet af en toe wat de wereld in slingeren, omdat jij wat wilt verkopen. Of omdat het voor jou en alleen voor jou goed voelt. Dat werkt NIET! ⁠

Wie meer uit zijn socials wil halen, moet zichzelf of een ander er vol voor laten gaan. Doe jij dit al?⁠