MetJetOnline

Content workation in eigen land

Workation? Yep, een combinatie van werk en vakantie. Is dat niet een beetje luxe? Misschien voor jou, maar voor mij is het pure noodzaak. En oké; een beetje luxe wel. Ik heb het in het verleden zelf al eens mogen ervaren: 4 dagen lang werken áán mijn bedrijf. En daar zit ook direct de ‘bittere noodzaak’. Hoe vaak ik niet enthousiast gestart ben met een training, cursus, workshop of whatever om vervolgens het werkboek in de kast te gooien en er nooit meer naar om te kijken. De rode draad hierin was: iedereen werd er rijker van, behalve ik. Nouja; een beetje kennis misschien.

Behoefte aan écht contact
Het idee voor een workation is niet nieuw, maar wel voor mijn business. Al ruim 3 jaar maak ik, in mijn hoofd, plannen voor een online leeromgeving. Zodat ik iedereen van dienst kan zijn, maar niet als een cavia in zijn rad rond hoef te rennen. You know what I mean… Tijdens de Business Summit, wat ik afgelopen week volgde, kwam ik er achter dat dit niet meer is wat ik echt wil. Juist door de hele ‘blijf-thuis’ en ‘houd 1,5 meter afstand’ heb ik weer behoefte aan écht contact. Niet vluchtig met een paar handige tips, maar een sprong in het diepe. Werken áán je bedrijf in plaats van geleefd worden. Kunnen sparren over leuke invalshoeken en nieuwe inzichten krijgen. En dat dan gecombineerd met pleasure, want hé: werk moet ook leuk zijn.

De beste ideeën
En zo kwam het dat ik met een bomvolle agenda alles aan de kant schoof om mijn plannen uit te werken. Het leverde lichte keuzestress en nóg meer enthousiasme op. Ik speurde het internet af op zoek naar de perfecte locatie. Lees: iedereen een eigen kamer, verschillende ruimtes, mooie omgeving en een houtkachel. Want ik ben natuurlijk niet van gister: de workation gaat pas eind september plaatsvinden. Daarnaast heb ik gemaild met verschillende experts uit het vak of zij het leuk zouden vinden om een bijdrage te leveren. Een fotograaf benadert om alles vast te leggen en na aan het denken over extra verrassingen. Nu ben ik alleen nog met mezelf in conclaaf of ik moet gaan voor een goede cateraar, een kok óf juist zelf lekker kokkerellen. Dat laatste is namelijk iets wat ik zelf heel erg leuk vind. En waar bovendien vaak de beste ideeën naar voren komen.

Creatief werken
Het is pas het begin, maar ik sta te stuiteren van enthousiasme. Eindelijk iets waarbij ik meteen denk: YES! THIS IS ME! Een plan waarbij al mijn kernwaarden samenkomen. Benieuwd welke dat zijn?

 • Love & Connection
  Meer en meer kom ik erachter dat ik geen extravert karakter heb. Niet dat ik mezelf een muurbloempje zou noemen, dat niet. Maar ik kom het beste tot mijn recht in kleine groepen. Verbinding maken en oprecht contact hebben, dat is waar ik echt van houd.
 • Groei & Échtheid
  Zakelijke en persoonlijke groei. Ik ga het naarmate ik ouder wordt steeds meer waarderen. Geen zweverig gedoe. Het moet vooral praktisch toepasbaar zijn, maar als ik nu terugkijk op 5 jaar geleden denk ik weleens: What was I thinking?! En die echtheid? Mijn hart ligt op mijn tong. Soms niet zo handig, maar wel heel effectief. Weet iedereen direct waar ‘ie aan toe is ?
 • Creatief werken
  Inspireren, brainstormen, sparren. Geef het een naam, maar ik vind dat zó leuk. Andere mensen inzichten geven die letterlijk voor het oprapen liggen of juist out of reach lijken te zijn. Geef mij een uurtje of 2, wat stiften en een vel papier en je komt gegarandeerd naar buiten met een hoofd vol ideeën.
 • Vrijheid
  Tja, en dan die vrijheid. Dat zit in het zelf kunnen beslissen wát ik doe, maar vooral hoe ik het doe. Dat niemand mijn agenda bepaald of in mijn nek zit te hijgen. Love it. Verwar ondernemerschap niet met vrijheid, want als je het daarvoor doet kom je soms bedrogen uit (just to let you know). Sinds ik 3 jaar geleden moeder ben geworden is die vrijheid mij nóg meer waard. Spontaan kunnen bedenken dat ik naar de speeltuin wil of een middag alleen in de zon wil zitten.

Let’s connect!
Anyway, genoeg over mij. Als jij je ook maar een kléín beetje herkent in mijn persoon, zelfstandig ondernemer bent of de marketing mag verzorgen voor een ander, dan is dit absoluut voor jou. Ik hoop oprecht dat dit slaagt. Niet omdat het easy money is, want dat is zeker niet het geval kan ik nu vast melden. Maar, omdat ik Zo. Graag. Wil. Verbinden. Kennis overdragen, sparren, lachen, vallen en weer opstaan. In een klein clubje. Dat zou toch geweldig zijn? Let’s connect.