MetJetOnline

I make hashtags disappear. #whatsyoursuperpower

4 tips om je hashtags onzichtbaar te maken in jouw stories.

Hashtags. We kennen ze allemaal. We gebruiken ze ook allemaal. Niet iedereen op de juiste manier helaas. En voor die mensen: dan heb je er dus he-le-maal niets aan. Maar daarover later meer. De hashtag is bedacht door Chris Messina. De eerste echte toepassing van de hashtag, zoals we hem nu kennen was in oktober 2007. De functie van de hashtag is eigenlijk heel eenvoudig (en daarom ook zo geliefd): het wordt gebruikt om onderwerpen mee te bundelen.

Wil je bijvoorbeeld op de hoogte blijven van ontwikkelingen in contentmarketing, dan gebruik je de hashtag #trendsincontentmarketing. Dus niet #trends in contentmarketing. Of trend in contentmarketing #. Want: Dat. Werkt. Dus. Niet. Start met een hashtag en schrijf vervolgens álles achter elkaar. Inderdaad: geen spaties. Die hashtag werd oorspronkelijk gebruikt op twitter (zij introduceerden ook de term trending topic naar aanleiding van de meest gebruikte hashtags), maar later is het ook overgenomen op Facebook, Instragram en zelfs LinkedIn. En dat is reuze handig!

Helaas is het in stories vaak niet zo fraai om een bundeling van 30 hashtags in het beeld te hebben. Ik heb nieuws: dat hoeft ook niet! As promised geef ik je 4 tips om je hashtags te verbergen

1. Verstop je hashtags in je beeld.
Typ je hashtags in je stories en bepaal waar je ze wilt verstoppen. Kies vervolgens niet een standaardkleur, maar klik op het ‘pipet icoontje’ helemaal links. Als je vervolgens over de afbeelding heen gaat, zie je dat deze exact dezelfde kleur selecteert als jouw afbeelding. Vervolgens kun je jouw hashtags dus verstoppen op de plek met deze kleur.

2. Verstop je hashtags onder een sticker
Zet je tags in je stories en bepaal de plek waar je de sticker wilt plakken. Kies vervolgens een sticker of een gifje en ‘plak’ deze over je hashtags heen. Gone, baby. Gone!

3. Verstop je hashtags onder je tekst.
Typ je hashtags in je stories en bepaal de plek waar je tekst wilt plaatsen. Schrijf vervolgens je tekst en kies ervoor om deze te markeren (midden bovenin kun je op de A** klikken). Vervolgens plaats je het tekstblok over je hashtagblok heen. Tadaaa: verdwenen.

4. Verstop ze helemaal! <3 Mijn persoonlijke favoriet!
De makkelijkste optie van allemaal? Typ alles woorden waar je op gevonden wilt worden in je stories en veeg ze vervolgens uit beeld. Je hoeft niets te plakken of te verbergen. Swipe and gone. Wél even oppassen, dat je ze niet per ongeluk in de prullenbak veegt…

Bonustip!
Voor wie het zichzelf helemaal makkelijk wil maken heb ik echt de GOUDEN tip. Deze kreeg ik ooit eens en wil ik jou zeker niet onthouden. Zoals je in mijn voorbeelden hierboven ziet, heb ik een hele rij met hashtags. Deze gebruik ik eigenlijk altijd. Soms voeg ik er wat aan toe of haal ik wat weg. In basis passen ze bij mijn boodschap. Natuurlijk wil ik dan niet bij elke story die ik maak deze hashtags opnieuw invoeren. En daar komt mijn handige trucje om de hoek kijken. iPhone gebruikers opgelet!

> Ga naar instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Tekstvervanging > +

Kies een vervangend woord en voila, je hashtags vliegen eerder op je scherm dan jij met je ogen kunt knipperen. Geen dank en succes!